Redaksjonen

Fredrikstad Tidende er en nettavis med lokal forankring og som er uavhengig av andre mediekonsern. Vi har som målsetting å bidra til engasjement og debatt om saker av klar nyhetsverdi knyttet til Fredrikstad og omegn.

Vi skal ikke konkurrere med etablerte medier om den løpende dekningen av hendelsesnyheter. Vi vil i stedet velge saker som vi mener er viktige og av betydning for befolkningen, og presentere disse på en god journalistisk måte. I den forbindelse ønsker vi også å bringe eksklusive nyheter, og dette fordrer god kontakt med våre lesere. Her vil vi være avhengige av tips om saker som vi bør se nærmere på. Redaksjonen kan ikke love at alle tips materialiserer seg i saker som publiseres, men vi kan love at alle innspill vil bli seriøst vurdert.
Avisen vil være en abonnementsavis, og vi vil legge saker bak betalingsmur på linje med en rekke andre medier.

Fredrikstad Tidende setter et klart skille mellom journalistikk og reklame, og vil avstå fra innholds-markedsføring som kan oppfattes som journalistikk.
Vi vil tilby våre lesere bred og saklig informasjon, og anledning til å delta i debatt om viktige saker. Her vil vi samtidig være svært nøye med at kommentarer og eksterne debattinnlegg skal være balanserte, saklige og uten hets og personangrep.

Vi har lagt oss på en enkel designlinje med et rent og oversiktlig preg, slikt at teksten er behagelig å lese og bildene kommer til sin rett.

Fredrikstad Tidende har journalistikkens samfunnsoppdrag som eneste agenda. Dette innebærer at maktutøvere, enten de er offentlige eller private, vil følges med et kritisk blikk. 

Ansvarlig redaktør er Victoria Kvalvik, tidligere journalist i Fredriksstad Blad.

Initiativtakerne bak Fredrikstad Tidende er:

Arne Børresen, mangeårig journalist i Demokraten

Gunnar Bodahl-Johansen, tidligere ansatt ved Institutt for Journalistikk, Norsk Presseforbund og Fredriksstad Blad 

Karl-Martin Bakke, tidligere ansatt ved Institutt for Journalistikk og flere lokalaviser

Finn Rune Christiansen, mangeårig frilansfotograf

Eierselskapet er Det Grunnmurede Aksjeselskap. Det er redaksjonelle medarbeidere som er avisens eiere.

Arne Børresen har en sentral rolle som politisk journalist og nyhetsreporter. Gunnar Bodahl-Johansen er fast spaltist innenfor temaene politikk, samfunn, presseetikk og pressejus. Karl-Martin Bakke er deskleder og spaltist på feltene journalistikk og medier. Victoria Kvalvik er skrivende redaktør med fokus på politikk, kommunal forvaltning og lov og rett. 

Unni Karlsen er vår markedsansvarlige.

E-post og telefonnumre til redaksjonen finner du under «Kontakt oss.»

Fredrikstad Tidende er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider som avisen lenker til.Vær varsom-plakaten

Redaktørplakaten

Pressens Faglige Utvalg – PFU