Over og ut for Senior Norge Østfold?

NYHETER De har drøyt 400 medlemmer, men ingen ønsker å være verken leder eller nestleder. 5. januar kan det være kroken på døra for Senior Norge Østfold.


Foto på front: Finn Rune Christiansen

-Jeg kan si det med 99 prosents sikkerhet; får vi ingen som kan lede styret og foreningen videre så vil avdelingen bli lagt ned enten på den ekstraordinære generalforsamlingen rett over nyttår eller på den ordinære generalforsamlingen i mars, opplyser den nåværende styrelederen Finn Åsmund Johnsbråten til Fredrikstad Tidende.

Ingen vil påta seg oppgaven

Det var tidlig i 2020 den tidligere direktøren i Volvo Norge annonserte at han ønsket å gi seg som leder i Senior Norges Østfold-avdeling.

-Jeg har blitt 84 år. Tida er inne for å gå inn for landing – eller la oss si; jobbe mindre enn hva jeg har gjort til nå. Derfor har jeg sagt at jeg ikke under noen omstendighet kommer til å ta ett år til i mangel av andre kandidater. Og en ny leder må en forening som Senior Norge Østfold ha ettersom vi er foretaks-registrert i Brønnøysund. Vi har for øvrig ingen kandidater som ønsker å på ta seg nestledervervet heller. Så man kan jo si at den mest aktive Senior Norge-foreningen i landet nå står oppe i en alvorlig lederkrise, påpeker Johnsbråten. (Saken fortsetter under bildet).

INGEN VIL OVERTA:-Vi har 400 medlemmer i Senior Norge Østfold, men ingen ønsker å påta seg vervet som styrets leder, sier den nåværende lederen Finn Åsmund Johnsbråten. Han tror lederkrisen kan føre til at hele foreningen legges ned på nyåret dersom ingen melder seg til innsats. Foto: Arne Børresen

Synlige i eldredebatten

I følge Johnsbråten er alle de litt i overkant av 400 medlemmene forespurt om å stille opp som leder eller eventuelt nestleder.

-Vi har kunngjort dette i Senior-avisa og pr. post. Vi har også ringt rundt til flere av de vi mener kan være potensielle leder-emner. Men så langt har vi ikke fått napp. Håpet nå er at det kan komme inn noen fra utsiden som har lyst til å tråke til, sier en engasjert Johnsbråten, som selv har ledet foreningen siden 2014.

-Hva bør det stå om Senior Norge Østfold i en «stillingsannonse»?

-Der må det stå at vi jobber hardt og målrettet for å gi alle eldre et så godt liv som mulig. Vi arbeider, som veldig mange kjenner til, opp mot myndighetene – og da fortrinnsvis innenfor helse- og velferdssektoren. At det er sykehjemsplasser nok, at de pleietrengende eldre får servert mat som styrker appetitten og ikke motsatt og at de eldre ikke neglisjeres i en tid hvor alt handler om å ta seg fram digitalt, er jo noen av de områdene vi sysler mest med, sier Johnsbråten – som også selv er den største stoffleverandøren til husorganet «Senior-avisa». Hvor det blant annet fortløpende tas oppgjør med politikere som svikter de eldre.

-Tenker du også å gi deg med skrivingen?

-Nei, jeg vil fortsatt bidra med artikler. Jeg er nødt for å skrive. Men å administrere de rundt ti styremøtene og de like mange temamøtene vi har i et års løp mener jeg andre nå må overta, forklarer Finn-Åsmund Johnsbråten.

Rolv Wesenlunds idé

Siden ingen ringere enn Rolv Wesenlund tidlig på 2000 tallet ga klart uttrykk for at Norge har glemt sine egne eldre, har Senior Norge – eller Senior-saken som organisasjonen først het – blitt et av de viktigste talerørene for folk over 65.

Johnsbråten:-Vi har fått til mye – og vi får fortsatt til veldig mye. Vi står på barrikadene. Nettopp av den grunn er det så nødvendig at vi finner fram til folk som kan ta oss videre. Jeg vil nærmest se på det som en liten katastrofe for de eldre i samfunnet om vi forsvinner, sier den profilerte talsmannen alvorlig.

 

Sist oppdatert: 30. november 2021