Tok farvel med Eddie Gjerløw

NYHETER En fullsatt Gressvik kirke tok onsdag avskjed med Eddie Gjerløw. Familie og venner, medlemmer av Onsøy Lions,  Den Norske Druidorden, kolleger i Fredriksstad Blad, bystyret og Fredrikstad Fremskrittsparti fulgte Eddie Gjerløw til hans siste hvile på Gressvik kirkegård.

Foto på front: Gunnar Bodahl-Johansen

Forrettende prest Svein Helge Rødahl tegner et varmt og humoristisk bilde av Eddie Gjerløw. Han var først og fremst opptatt av å vise omsorg for sin familie – sin kone, to døtre, svigersønner og fire barnebarn.

Men Eddie Gjerløw var også på tilbudssiden overalt hvor han ferdes, sa Svein Helge Rødahl.

Gjerløw la ned en stor innsats i Onsøy Lions, og i politikken var han opptatt av det som nå kalles vanlige folk.

Eddie Gjerløws store styrke var hans evne til å komme i kontakt med og snakke med alle mennesker. Hans store kontaktflate gjorde at han hadde stor innsikt i menneskers liv, noe han brakte med seg inn i politikken.

Eddie Gjerløw var inne i sin tredje bystyreperiode for Fremskrittspartiet da han døde.

I 2011 sto han på 18. plass på Fremskrittspartiets liste, men fikk fast plass i bystyret. Han ble gjenvalgt både i 2015 og 2019.

Eddie Gjerløw ble født 22. oktober 1949, og hadde hele sitt yrkesliv i Fredriksstad Blad. Han begynte som blystøper, og ble reprotekniker da avisen gikk over til offset, og de siste 20 årene var han avisens IT-sjef. Kolleger i avisen forteller at Eddie Gjerløw også her var på tilbudssiden. Det er mange som har fått hjelp av IT-sjefen. Eddie Gjerløw satt også i avisens styre. Han klarte på en fascinerende måte å balansere mellom alle motsetningene som er til stede i et avishus som nå er blitt et mediehus og en del av et stor konsern.

Eddie Gjerløw var et muntert menneske. Humoren lå langt utenpå ham, og replikkene satt løst. Svein Helge Rødahl trakk frem en typisk Eddie-replikk som gjerne ble uttalt da han kom inn på Odins Kro: «Gi meg en øl raskt, jeg er bare ute med søpla!»

Eller som Rødahl selv bemerket: På Odins Kro så Eddie på fotballkamper med ryggen mot fjernsynet.

Rettelse: I den opprinnelige saken skrev vi at Gjerløw var medlem av Frimurerne. Det korrekte er Den Norske Druidorden.

Sist oppdatert: 29. november 2021