Sanitetsforeningens julemesse var vellykket

NYHETER I over 40 år har Fredrikstad Sanitetsforening arrangert salgsmesse noen uker før jul, til inntekt for de formål sanitetsforeningen støtter. Kari Klemsdal, foreningens leder, forteller at Fredrikstad Sanitetsforening denne uken har gitt 20.000 kroner til organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» og Hjørgunn gård, og 10.000 kroner til et juleselskap som er under planlegging i Gamlebyen.

Årets julemesse startet onsdag og ble avsluttet lørdag ettermiddag.

– Her kan man kjøpe julekaker og andre bakevarer, syltetøy, alt i strikkevarer, forklær, flotte julekranser og mye mer, alt laget av foreningens medlemmer, forteller Kari Klemsdal. (Saken fortsetter under bildet).

JULEMARKED: Tradisjonelle varer laget av foreningens medlemmer. Alle foto: privat

– Og så har vi selvfølgelig lykkehjulet på plass i år også. Her kjøper folk seg «fattige» på lodd, humrer Kari Klemsdal.

Fredrikstad Sanitetsforening holder til i eget hus i J. N. Jacobsens gate 20, vis a vis lekeparken ved Domkirken. Foreningen kan i år markere at foreningen har holdt på i 125 år. Foreningen har 180 medlemmer og medlemmene møtes hver andre onsdag. (Saken fortsetter under bildet).

– Men nå før jul har vi hatt møter hver onsdag, for å forberede julemessen. Det samme har vi når vi lager fastelavensris. Vi har for øvrig allerede startet jobben med fastelavensrisene ettersom vi fredag hentet bjørkeris. Vi har altså to begivenheter i året som krever ekstra innsats, forteller Kari Klemsdal.

Sist oppdatert: 21. november 2021