Vindeleka bergtok sitt publikum

KULTUR: De ble hyllet med stående ovasjoner og vill jubel, Vindeleka-barna som endelig kunne trå ut på de skrå bredder etter nesten to års ufrivillig pandemi-stopp.

En sprudlende glede av å kunne være tilbake på scenen har formelig preget Speilets atmosfære to kvelder på rad. For etter mange måneders øving i Bratliparken, på zoom og omsider i fellesskap på St. Croix, kunne de nærmere 40 barna og ungdommene igjen vise sine talenter foran publikummerne.

Se også bildegalleri: Vellykket premiere for Vindeleka

Og; det er bare å ta av seg hatten for hva regissør Knut-Erik Rønne, sang-instruktør Leif Bråten, scenograf Eliza Vitiola, danselærer Thea Færden Bringsværd og produksjonsleder Elin O. Bankerød har klart å få ut av det unge ensemblet. (Artikkelen fortsetter under bildet)

HØYT NIVÅ: Sang-instruktør Leif Bråten, PR-ansvarlig Ida Dutheil og regissør Knut-Erik Rønne var alle mektig imponerte av Vindeleka-aktørenes innsats. Foto: Arne Børresen

Bare musikerne i orkestergrava manglet for å gjøre den lokale «Skjønnheten og udyret» til en full-symfonisk opplevelse. Men med playback som reserveløsning er det likevel nærmest en gåte hvordan barn helt ned i ni-års alderen kan synge til den svære teatermusikken som kjennetegner denne Walt Disney-klassikeren.

Crescendoer, ritarderinger og krevende taktskifter ble håndtert som den reneste selvfølge av de unge teaterkunstnerne. Hvordan er det mulig, er spørsmålet som rinner en i hu? For å si det med regissøren Knut-Erik Rønne da teppet hadde falt fredag kveld og skjønnheten Belle omsider hadde fått sin udyret-prins:

– Her gikk alt på skinner. Jeg er kjempestolt!

Barna som har øvet jevnt og trutt siden februar under vekslende forhold trenger enhver publikummer de neste ukene. Det er bare å løpe og kjøpe  inngangsbillett. Her vil ingen angre!
Og; ekstra gledelig var det å se hvordan byens øvrige barne-teatergrupper Kaos, Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater og Fredrikstad-Ungane kom for å heie på sine kolleger.

I Thalias verden står folk sammen, enten det er på Nathionalteateret eller på Speilet her i provinsen.

UTEN PREMIERE-NERVER:-Litt kribling i magen før teppet gikk opp. Deretter ingen nerver å kjenne, konkluderte Thea Isabelle Dutheil (15) og Maren Aasen Herikstad (14) etter fredagens Vindeleka-premiere på «Skjønnheten og udyret». Foto: Arne Børresen

 

Sist oppdatert: 23. oktober 2021