Søkemotor meg i huttiheita

DEBATT: Det er større sjanser for å busse seg vill i tettbygde strøk, enn det er å gå seg vill der Lars Monsen ferdes.

På Østfold Kollektivtrafikks nettside finnes det en søkemotor slik at folk lett skal finne opplysninger om rutetider fra der man ønsker å reise, og til dit man skal.

I dagens samfunn, hvor målet er å tilrettelegge for bedre kollektivtransport, og få flere inn på bussene, er det ikke måte på hvilke merkelige forslag denne søkemotoren kommer opp med. Den er så tungvint at det er veldig forståelig at Østfold-beboer Lars Monsen stort sett går i skog og fjell. Det er større sjanser for å busse seg vill i tettbygde strøk, enn det er å gå seg vill der han ferdes.

Dette er altså en søkemotor for ØSTFOLD Kollektivtrafikk, men den reagerer knapt på for eksempel Norges 10. mest folkerike kommune. Fredrikstad ligger til alt overmål i regionen Østfold, som denne søkemotoren klart burde kjent igjen.

Søker man på «Fred» om man skal reise fra bussterminalen i Fredrikstad, blir forslagene blant annet Fred Olsens gate i Oslo, Fred restaurant & cafe i Oslo og Fredheimveien i Enebakk. Blir man litt oppgitt, legger på noen bokstaver ekstra og kommer til «Fredriks» i søkefeltet, blir man like godt sendt til Kristian Fredriks vei i Larvik.

Det burde vel finnes noen filtre som reagerer på Østfolds største steder, og ikke plasser der gata blir folketom om herr og fru Fjellbygdvatn er i syden?

Skal man reise fra Lisleby og kommer til «Lisle» i søkemotoren, dukker Lislevassetra i Sigdal og Lisletta i Ringerike, opp. Jeg skulket aldri geografitimene på skolen, men når havna de to i Østfold?

Haldensere og mossinger er vel fortsatt i Østfold-regionen, som Østfold Kollektivtrafikk burde konsentrert seg om? De har det heller ikke lett: Skal en haldenser ut fra byens bussterminal og skriver «Hal», får man kanskje med seg noen tilbud inne på Hasle Handel i Sarpsborg og den såkalte søkemotoren har også Halden i Bærum og Hals i Asker som seriøse forslag.

Kommer man til «Mos» i søkefeltet, blir mossinger truet med Moserud i Lier, Moseby i Aurskog-Høland eller Mosekollen i Oslo. Bare på navnet, skjønner man at det er mer mose enn folk der.

Moss er ingen stor by, men at det blir tipset om så små steder, som overnevnte Lars Monsen aldri har hatt med seg teltet til, blir regelrett for dårlig av Østfold Kollektivtrafikk.
Tviler ikke på at man havner på Madla i Rogaland, om man søker på en vei ut av Madrid…..

 

Sist oppdatert: 22. oktober 2021