Minneord for Hanne Rosenløv

MINNEORD: Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at Hanne Margrethe Rosenløv (født Pettersen) døde 24. september etter kort tids sykeleie på Bærum sykehus.

Av Rita Bjørnulf og Jon Rask

Hun var født 15. april 1949 og vokste opp i Fredrikstad. Vi gikk sammen i den musikalske barnehagen på Fredrikstad bibliotek i 1954. Alle tre begynte i første klasse på Trara skole i 1956 og fulgte hverandre helt fram til endt artium.

HANNE ROSENLØW. Foto: privat

Vi opplevde Hanne som en aktiv, pliktoppfyllende, humørfylt, klok og omtenksom venn. Hun var ivrig speider i mange år, og elsket friluftsliv og de utfordringene som speiderlivet krevde av henne.

Hun viste tidlig evner for skolearbeid og ikke minst tegning. Det var derfor ikke overraskende at hun valgte lærerutdanning på Hamar lærerskole etter at hun gjennomførte fem år på Frydenberg gymnas, som det het den gangen. Ved 68-russens vellykkede 50-års-jubileum på Victoria hotell i 2018 spilte hun en sentral rolle.

Gjennom mange år var Hanne lærer, først på Gommerud skole på Rykkin i Bærum kommune. Etter hvert ble hun rektor på Bærums verk og Grav skole. Ansatte på Grav skole beskriver henne som en tillitsskapende, omtenksom og positiv rektor både for lærerne og elevene. Det var mye hygge og latter med Hanne til stede.

Hanne holdt god kontakt med venner i Fredrikstad gjennom hyttelivet i Foten. Hun var utrolig sprek og elsket turgåing og skiturer i fjellet. De siste ukene lå hun på Bærum sykehus og var fortsatt engasjert i verden utenfor.

Vi er mange som kjenner på et stort tomrom og et dypt savn nå, men også på takknemlighet for de mange gode minnene. Våre tanker går til hennes kjære Anders og til barna Cecilie og Christoffer.

Fredrikstad 29. september 2021

Sist oppdatert: 30. september 2021